این روزها چنین به نظر می‌رسد كه هر محصولی علت اجتماعی خاصی دارد. در حال حاضر بازاریابی براساس ملاحظات اجتماعی و محیطی به یكی از مهمترین ‌ فعالیت های شركت ها تبدیل شده است. از نخستین سال های دهه 80 بازاریابی بر اساس ملاحظات اجتماعی و محیطی شهرت زیادی یافته است (كاتلر و آرمسترانگ، 1999).  یكی از حیطه‌های بازرگانی كه در مسائل محیطی بحث زیادی را در مطبوعات به خود اختصاص داده بازاریابی سبز است. به نظر می‌رسد تمامی مصرف كنندگان چه فردی و چه صنعتی در مورد محیط زیست آگاه تر و علاقمندتر شده‌اند. در مطالعه‌ای كه در سال 1992 در 16 كشور توسط «اتمن» انجام گرفت بیش از 50 درصد مصرف كنندگان در هر كشور بیان كردند كه نسبت به محیط زیست علاقه مند و دلواپس شده‌اند. همچنین در مطالعه‌ای كه در سال 1994 در استرالیا انجام شد، نتایج نشان داد كه 84 درصد افراد معتقد بودند كه در برابر محیط زیست مسئولند. این افراد بیان كردند كه رفتارشان را كه شامل رفتار خرید است به خاطر مسائل محیطی اصلاح كرده‌اند (پلونسكی).

بازاریابی سبز که آن را بازاریابی پایدار نیز نامیده‌اند یك روند جالب است كه امروزه در كشورهای در حال توسعه، خرده فروشان نیز آن را شروع كرده‌اند. كاتب و هلسن بیان می‌كنند كه بازاریابی سبز برنامه‌های دولت را تقویت می‌كند (كاتب و هلسن، 2004). «باوی» و «سیل» بر این باورند كه ارزش های اجتماعی همانند دیگر عناصر محیط بازاریابی طی زمان تغییر می‌كنند. پس به منظور حصول اطمینان از موفقیت، بازاریابان و محصولات شان باید همراه و هماهنگ با جامعه تغییر یابند.
در سال 1989 در مطالعه‌ای كه در آمریكا انجام گرفته است نتایج حاكی از آن است كه 49 درصد پاسخ دهندگان به خاطر مسائل محیطی خریدشان را تغییر داده‌اند (باوی و سیل، 1992). همچنین مطالعات اداره آمار استرالیا روی 16 هزار نفر نشان می‌دهد كه 75درصد از افراد نسبت به مسائل محیطی دلواپسند (باكر، 1996). مسئله حفظ محیط زیست باعث شده است كه مصرف كنندگان درباره محصولاتی كه می‌خرند بازاندیشی كنند. امروزه بسیاری از مصرف كنندگان این آمادگی را دارند كه برای حمایت واقعی از محیط زیست برای محصولاتی كه استانداردهای محیطی را رعایت می‌كنند مبلغ بیشتری پرداخت كنند (كاتلر و آرمسترانگ، 1999).
آمار و ارقام و مطالب فوق حاكی از آن است كه مسائل محیطی و حفظ محیط زیست یكی از مهمترین معیارهایی است كه مصرف كنندگان هنگام خرید آن را مدنظر قرار می‌دهند. در نتیجه این مسائل باعث شده است كه مسائل محیطی وارد مفاهیم بازاریابی ‌گردند و رویكردی به نام بازاریابی سبز پدیدار شود. به خاطر اینكه بازاریابی سبز زیر مجموعه‌ای از مسئولیت اجتماعی است، ابتدا مسائلی در ارتباط با مسئولیت اجتماعی بیان می شود و سپس مفهوم بازاریابی سبز و مسائل مربوط به آن مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. و در نهایت راهکارهای پیاده سازی آن در ایران مورد بررسی قرار می گیرد. 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.